HUR PLANERAR MAN ETT FUNGERANDE KÖK?

Dekorativ bild

HUR PLANERAR MAN ETT FUNGERANDE KÖK?

Ett fungerande kök är enkelt att hålla rent och underlättar ditt arbete i köket. Men hur planerar du så att köket fungerar och är bäst för dig? Puustelli, en av våra köksåterförsäljare har delat med sig av sina bästa tips.

FUNDERA PÅ DIN DAG, VAR GÖR DU I KÖKET?

Frukost, matsäck, mellanmål, middag, kvällsmacka. Köket behövs många gånger under dagen. När man börjar planera ett nytt kök, som ska vara mer funktionellt än det som man redan har börjar man med vardagliga observationer.

Vad händer i just ditt kök? Samlas man där många gånger om dagen? Är det en kock eller flera? Behövs det mycket arbetsytor? Hur mycket porslin finns det? 

Känn efter hur du vill använda köket

Planerna baseras på dina och kökets behov. Bli din egen inredningsarkitekt för ditt hem och skriv ner några av utgångspunkterna för din köksplanering. Gör en inventering över vilka behov du har.Puustelli Sickla.jpg

Inventering

Faktum är att man aldrig har tillräckligt med förvaring. Om det fanns tomma utrymmen först, har man snart fyllt dem. Det är därför viktigt att basera din köksplanering genom att inventera ditt nuvarande kök. Har du några onödiga saker i skåpen, behöver köket ny utrustning och vilka mer utrymmen behövs?

Vad fungerar dåligt i det nuvarande köket?

För att specificera kriterierna för ett funktionellt kök hjälper det om man har skrivit ner vad som inte har fungerat i det nuvarande. Det kan till exempel vara att du märker under ett bullbak att det inte finns tillräckligt med arbetsyta för denna syssla. Skriv upp alla problem och försök att undvika dessa misstag i din kommande köksplanering.Puustelli sortering.jpg

Var måste du kompromissa?

Även om listan med dina önskemål är lång så måste man vara realistisk när man planerar. Om man renoverar det befintliga köket är det inte troligt att man hittar nya kvadratmetrar utan att riva en vägg eller två. Det finns därför skäl att titta på önskelistan kritiskt och realistiskt.

Vill du läsa mer om de viktigaste hörnstenarna i ett fungerande kök? Läs hela artikeln här

I Sickla hittar ni PuustelliIKEAHTHMarbodalBallingslövElgigantenElonElectrolux Home och Ett vackert Kök. Vägen till ditt nya kök går helt enkelt via Sickla!