Dekorativ bild

Sickla som arbetsplats

Sickla är arbetsplats för 8 000 människor och 400 företag med en mängd olika inriktningar, allt från nybildade techbolag till internationella industrijättar. Under de kommande åren växer Sickla med ytterligare 7 000 arbetsplatser.

Dekorativ bild

Från industri till levande stadskvarter

Den som besöker Sickla märker snart att stadsdelen har något alldeles eget. Hit har människor och företag sökt sig i hundratals år och det industrihistoriska arvet märks i allt från arkitektur till den nyfikna och utforskande atmosfär som är så typisk för området. Här är det norm att tänka och göra annorlunda. Redan idag arbetar ungefär 8 000 personer här – vägg i vägg med såväl butiker, restauranger och kultur som bostäder, kreativa mötesplatser och skolor. Nu tas nästa steg när ytterligare 7 000 nya kontorsplatser och 1 500 bostäder ska utvecklas i de industrihistoriska kvarteren.

Läs mer
Dekorativ bild

En plats att växa på

Sickla har alltid attraherat entreprenörer och idag är stadsdelen arbetsplats för drygt 8 000 människor och 400 företag med en mängd olika inriktningar. Här låter sig nybildade techbolag och internationella industrijättar inspireras av varandra i livfulla kvarter där luftiga och modernt utrustade kontor samsas med Sicklas stora utbud av allt från hotell och kultur till handel och service.

Läs mer
Dekorativ bild

Det välmående företaget

Att trivas på jobbet har lika mycket med miljön att göra som med sysslorna och kollegorna. En stimulerande omgivning höjer stämningen, knyter samman medarbetarna och gör det lättare att attrahera nya. Att kunna erbjuda en tillvaro med balans mellan arbete och fritid, stad och natur ger enormt mycket tillbaka. Livspusslet är enklare att lägga här, med ett brett utbud av gym och möjlighet att bocka av alla möjliga ärenden på väg till och från arbetet. Hämta ut recept, hitta nya favorit­plagg, köpa födelsedagspresent eller fixa kvällens middag och helgens vin.

Läs mer
Dekorativ bild

Att tänka nytt är sen gammalt

Idéer har lätt att slå rot i Sickla. Känslan att allt är möjligt la grunden till industriernas framgångar och gör detta till en ovanligt öppensinnad och uppfinningsrik plats än idag. Att det dessutom är korta avstånd mellan arbete och fritid, grannar och intressen skapar ett välmående som omfattar både människor och miljö.

Läs mer
Dekorativ bild

Kanske närmre än du tror

Geografiskt ligger Sickla nära Södermalm och city. Det märks tydligt i hur enkelt du tar dig fram. Redan idag är Sickla ett av Stockholms viktigaste kommunikationsnav och oavsett vart du ska så går det fortare än du tror. Här passerar både Tvärbanan och Saltsjöbanan samtidigt som flera busslinjer tar dig till Slussen på några minuter. När Slussens nya terminal är i bruk (2025) och tunnelbanan öppnar (2030) krymper avstånden ytterligare. Du som kör bil har direktaccess till Södra länken och väg 222 (Värmdöleden) och du som hellre cyklar tar dig snabbt till city på några tramptag.

Läs mer