YBC är en kommunal gymnasieskola med ca 730 elever som drivs av Nacka kommun. YBC är en av Stockholms mest populära gymnasieskolor och har fått högsta betyg av Skolinspektionen som våren 2023 granskade trygghet och studiero, rektors ledarskap, betyg och bedömning och undervisningen.

Att förändra världen börjar med oss själva. Vi är Young Business Creatives.

Våra elever är inte bara elever. Våra lärare är inte bara lärare. Och vår skola är inte bara en skola. Vi vill förändra världen. Vi är Young Business Creatives. Vårt sätt att leva och utvecklas förändras allt snabbare. Samma sak gäller arbetsmarknaden. Många av jobben vi har idag fanns inte för några år sedan. Det ställer helt nya krav på både kompetens, förmågor och oss själva. På YBC ger vi dig möjligheterna att möta dessa möjligheter och krav.

YBC är en kreativ mötesplats där vi satsar på studieresultat, nytänkande och på att skapa möten. För det är i mötet mellan alla här på skolan som kunskap och nya idéer uppstår. Givetvis i mötet mellan elever och lärare, men också mellan elever och elever och lärare och lärare. Dessutom blir du en del av ett större sammanhang eftersom vi utformar din utbildning i samarbete med näringsliv och samhälle, både här hemma och globalt. Att YBC är en kreativ mötesplats syns också i skolans lokaler. De är så långt ifrån en traditionell skola du kan tänka dig. Istället känns våra ljusa och fräscha lokaler i Campus Sickla, i Sickla köpkvarter, mer som en modern arbetsplats. Här får du bästa möjliga förutsättningar att fokusera på ditt skolarbete och umgås med kompisar och lärare. Naturligtvis får du en egen dator som arbetsredskap som du får behålla under hela skoltiden. För att kunna förändra världen är det viktigt att se vad som händer runt omkring oss i Europa och världen. Det hjälper oss i vår utveckling och ger oss nya perspektiv. Därför har vi många internationella kontakter. Ett exempel är att vi som enda gymnasieskola i Sverige är invalda i nätverket Ashoka Changemaker Schools, som en av världens mest nyskapande och innovativa skolor. Vi har flera internationella samarbeten inom Erasmus+, Atlas, Nordplus och E-twinning.