Lindra Second Hand är Human Human Bridges secondhandhandverksamhet. När Du handlar hos oss går överskottet till vår biståndsverksamhet - bistånd och hållbarhet för människa och miljö!

Vi öppnar nu i Sickla och hälsar dig varmt välkommen till en inspirerande och hållbar framtid! Hos oss hittar du inspiration, inredning, möbler,  belysning, barnleksaker, sport & fritid och kläder! Kom och låt dig inspireras till återbruk, återvinning, återskapande och nyskapande! 

 

Human Bridge vill skapa en värld med rättvisare global resursfördelning genom att verka för ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet.

 

Vi tror på en framtid där återbruk, återanvändning och nyskapande av material kan hjälpa människor att få bättre förutsättningar och stöd till arbete, bättre hjälp i nöd och bättre sjukvård i sin närmiljö.

Vi vill möjliggöra en tryggare och bättre vardag för människor och bidra till att öka kvaliteten för en säkrare sjukvård i utsatta länder – rädda liv.

 

Human Bridges verksamhetsidé är att förbättra levnadsvillkoren och sjukvården för utsatta människor i världen genom ett behovsanpassat materialbistånd och genom andra konkreta åtgärder såsom katastrof- och flyktinginsatser. Human Bridges arbete syftar till att göra skillnad för människor och miljö.

 

Human Bridge verkar för en hållbar värld genom att utrangerad utrustning från sjukvården och skänkta textiler och annat material från allmänheten samlas in för återanvändning, återbruk och återvinning. 

 

Detta sker genom Human Bridges samarbeten med kommuner, avfallsbolag och fastighetsägare och genom Human Bridges secondhandverksamhet Lindra Secondhand. Detta arbete finansierar biståndsverksamheten.

 

Human Bridge/Lindra Secondhand arbetar aktivt med social hållbarhet. Genom samarbete med sociala företag, arbetsmarknadsenheter och arbetsförmedlingar erbjuds individer med särskilda behov sysselsättning i olika arbetsmarknadsåtgärder. Volontärer utgör också en värdefull resurs i Human Bridges verksamhet.