På krukmakeriet U. Brüderle i Sickla köpkvarter hittar du 100% handgjord keramik. Ulrika, som driver butiken, började sin bana som lärling i ett krukmakeri på Österlen under 90-talet och fram till 2003 vidareutbildade hon sig flera gånger för att slutligen starta eget företag. Ulrika fokuserar sitt arbete som krukmakare på stengods, vilket är ett tåligt material som man kan använda, och alltså ett som inte bara ska stå och se fint ut. Det kan diskas i diskmaskin, tål mikro och ugn och har alltså en funktion, utöver att vara ett vackert hantverk med ett enkelt och rent formspråk.

Besök Ulrikas krukmakarbutik i Sickla! Här kan du handla handdrejat stengods i butiken och se på hur tillverkningen går till. Det är varmt och ljust i lokalen, och här är det härligt att gå runt en stund och bara insupa hantverkarkonsten och förundras över hur vackert riktigt hantverk kan vara. Utöver själva grundverksamheten som så erbjuder U. Brüderle krukmakare i Sickla dig även att göra handavtryck och fotavtryck med ditt barn i lera. Kanske blir det en fin minnesgåva till barnet vid ett dop eller en namngivning, eller så vill ni fira födseln av det lilla livet?

Vill du göra specialbeställningar? Prata med Ulrika - hon hjälper dig gärna att ta fram personliga och unika stengodsföremål. Det kan till exempel röra sig om hela serviser, kanske med ett emblem för dig och din partner, eller varför inte en personlig bröllopspresent till dina närmsta vänner? I dagens samhälle blir ett personligt hantverk som även är användbart en mycket fin gåva att få, oavsett vad det är som ska firas.

Är du nyfiken på hur det går till att dreja och vill arrangera en rolig upplevelse, antingen för dig själv eller för en mindre grupp på sex personer? Ja då kan du gå en drejnings- och keramikkurs här på krukmakeriet. Det här kan vara ett roligt alternativ till en möhippa eller svensexa, eller varför inte till vängruppen som vill testa på något nytt. Du kan välja mellan en kortare prova på-kurs eller en längre helgkurs som går över två dagar. Under denna keramikkurs får du lära dig att dreja från din egen elektriska drejskiva och Ulrika kommer med mycket hjälp. Ni pratar om drejning och du får lära dig olika tekniker, dels för själva drejningen, men även olika bränntekniker. När kursen är klar och era alster gått två vändor i keramikugnen får ni ta hem dem. På denna keramikkurs i Sicklas vackra köpkvarter ingår allt; tillgång till lera, glasyrer, dekorfärger, bränningar, lunch och fika.

Varmt välkomna, och besök gärna krukmakeriets hemsida för mer information!

Besök oss i Monteringshallen Sickla, Smedjegatan 10