Clarion Collection Hotel Tapetfabriken ligger mitt i Sickla, en stadsdel där det industrihistoriska arvet märks i allt från arkitektur till den nyfikna och utforskande atmosfär som är så typisk för området. Här finns restaurang och bar för både hotellgäster och grannar. Kvällsmat och fika ingår i rumspriset! Välkommen till nya Clarion Collection Hotel Tapetfabriken.

Hotell inhyst i en gammal tapetfabrik

På Clarion Collection Hotel Tapetfabriken blandas gammalt med nytt. Som du kan gissa på namnet är hotellet ursprungligen en tapetfabrik från 1906, där det gamla teglet har tillvaratagits. Ambitionen är att nyskapa mötet mellan historisk industri och den industriella revolutionen.

Inredningen består av dekorativa element och avskalade material. Samtidigt som en varm och ombonad känsla med sofistikerad elegans genomsyrar hotellet. Hotellet har även gym och bastu, båda med en vacker utsikt över Marcusplatsen.

Dagens lunch

Alla vardagar serverar vi vår populära Tapetlunch i vår restaurang. Du kan välja mellan kött, fisk eller vegatariskt. Det ingår alltid salladsbuffé, soppa, hembakat filmjölksbröd och kaffe/te efter maten. Aktuell lunchmeny för varje vecka hittar du på vår facebooksida.

En lunch kostar 154 kr per person eller ett 10-lunchhäfte för 1450 kr.

Öppettider
Måndag till fredag 11:30 - 13:30

Vår lunch håller oftast stängt under sommarperioden och helgdagar. Kontakta oss gärna receptionen för aktuella öppettider.

 

Både Södermalm och skidbacke runt knuten

Hotellet är beläget mitt på Marcusplatsen i Sickla, en grön oas intill ett flertal butiker och mysiga resturanger. Här finns gott om parkeringsplatser och nära till kommunikationer med Tvärbanan, Saltsjöbanan och bussar som snabbt tar dig in till såväl Södermalm som ut mot Solsidan. 

Det tar mindre än 10 min att ta sig till Slussen med buss, 20 minuter med buss och tunnelbana till Stockholm Centralstation. Och såklart, gångavstånd både till mysiga Södermalm och Hammarbybacken.

Kvällsmat, fika och frukost är alltid inkluderat

Vi på Clarion Collection Hotel Tapetfabriken vill göra det enkelt för dig, därför serverar vi varje dag en kvällsmat bestående av en varmrätt, sallad, soppa och hembakat bröd på kvällen och hembakat fika på eftermiddagen. På morgonen dukar vi förstås upp med en generös frukostbuffé. Som gäst ingår alltid detta när du bor hos oss. Läs mer och se serveringstider under Serviceutbud. Är du sugen på något annat att äta eller dricka så kan du slappna av i vår hotellbar med enklare rätter från vår barmeny och något gott att dricka i glaset.

På Clarion Collection Hotel Tapetfabriken har du nära till allt

På Clarion Collection Hotel Tapetfabriken får du det bästa av två världar, urban storstadspuls och naturens lugn. I kvarteren finns mängder av butiker och restauranger, en välsorterad deli, mysiga caféer och ett kafferosteri. I Dieselverkstaden på andra sidan Marcusplatsen finns ett av Stockholms mest välsorterade bibliotek men också teater, hantverk, konsthall och biograf.

För den som gillar ett aktivt liv väntar naturens nöjen med cykling, kajak i Sickla sjö eller löpning i Nackareservatet. Eller varför inte en omgång padel i någon av de nyanlagda utomhusbanorna? Här finns också Hammarbybacken med skidåkning mitt i stan på vintern och mängder av aktiviteter övriga året. I Sickla finns också klätterhall och inomhusgolf. Välj och vraka!