En orkester med fullt blås och lång historik, Blåsarsymfonikerna startade redan 1906 som Stockholms Spårvägsmäns Musikkår. Drygt hundra år senare är vi en nyskapande och spelglad orkester som gillar att röra sig fritt mellan olika musikaliska uttryck, alltid med blåsmusiken som grund.

Genom möten över genregränserna samarbetar vi med en mängd artister och tonsättare som vill öppna nya musikaliska världar tillsammans med oss. Och det gör vi med både kraft, spelglädje och känsla!

Vi tycker också att det är viktigt att värna återväxten av blåsmusiker och att utveckla blåsmusiken som konstart. Därför samarbetar vi med skolor och kulturskolor där vi erbjuder konserter och workshops för barn och unga.

Vi verkar med stöd av Region Stockholm, Nacka kommun och Kulturrådet.

Här hittar du oss

Vi har våra lokaler på Järnvägsgatan 17, mitt i Sicklas kulturkvarter, vägg i vägg med Dieselverkstaden. Här repeterar hela orkester och våra blåsensembler och här ger vi en del konserter; både själva och i samarbete med andra aktörer. Vi samarbetar med Dieselverkstaden och en del av våra konserter hittar du på deras scener.

 

Kika in på vår webbplats www.blasarsymfonikerna.se och hitta din favoritkonsert!

 

Du når oss på telefon 08-545 703 00 eller på mejl info@blasarsymfonikerna.se och vi finns på Meta Facebook, Instagram och Youtube.

 

Hyr orkestern

Blåsarsymfonikerna och våra mindre ensembler kan sätta fart på möten, fester, konferenser och evenemang i fullt format eller mindre konstellationer. Genom åren har vi medverkat vid galor och konferenser, stora event i Blå hallen, jubileumsmiddagar, festivaler, kammarmusikkonserter och invigningar.

Våra ensembler, från duo till sextett, passar till mingel, invigningar, fanfarer och som musikaliska intermezzon under en konferensdag (både inomhus och utomhus). Olika genrer och stilar kan anpassas till varje tillfälle efter önskemål och behov. Vi kan spela på alla möjliga och omöjliga platser i en lokal - det mesta går att lösa med orkesterns flexibla musiker.

Kontakta vår chefsproducent Lena Jakobsson för kreativa lösningar lena.jakobsson@blasarsymfonikerna.se, tel 070-545 71 49

 

Hyr våra lokaler

Det går att hyra våra lokaler för musikutövande som repetitioner och konserter. Här finns stora fönster ut mot gågatan, en flygel, publik- och orkesterstolar, notställ och teknisk utrustning.

 

Om du vill hyra lokalen för din musikverksamhet skickar du en förfrågan till uthyrning@blasarsymfonikerna.se

Varmt välkommen till din närmaste blåsorkester!