Förändringar för SL-resenärer i Sickla

Dekorativ bild

Förändringar för SL-resenärer i Sickla

Den 6 februari flyttar start- och ändhållplatsen vid Sickla station tillfälligt till Uddvägen. Här kan du även byta mellan Tvärbanan och buss genom en ny busshållplats, Sickla västra. Anledningen till flytten är att det pågår byggarbeten i området runt Sickla station.

Måndagen den 6 februari stängs Sickla station och Tvärbanan flyttar till en ny, tillfällig hållplats på Uddvägen som ligger bakom Nacka tingsrätt. Tvärbanans nya hållplats heter fortsatt SICKLA.

Här kommer även nya busshållplatser, som ligger på Värmdövägen, i höjd med Uddvägen underlätta för dig som byter mellan spårvagn och bussar. Namnet på busshållplatsen blir SICKLA VÄSTRA.

Tvärbanans nya, tillfälliga hållplatsläge på Uddvägen gäller fram till 2025.

För mer information, se SL:s webbplats: Tvärbanans hållplats Sickla flyttas till Uddvägen | SL


Vad innebär flytten för dig som går eller cyklar till Tvärbanan?

Den tillfälliga flytten kommer att påverka dina vägval när du går eller cyklar till det nya hållplatsläget. Kommer du från de centrala delarna av Sickla så som Sickla bro, Sickla galleria eller Järlaleden är den enklast att promenera eller cykla Sicklastråket till den tillfälliga hållplatsen på Uddvägen, SE KARTA. Var uppmärksam och följ skyltning på plats.


Tvärbanan ersätts av bussar mellan Sickla och Gullmarsplan 3-5 februari

Förberedande avstängning av Tvärbanan. För att göra det möjligt att flytta hållplatsen stängs Tvärbanan av mellan Sickla och Gullmarsplan fredag den 3 februari till söndag 5 februari. Bussar ersätter då mellan Gullmarsplan och Sickla allé.
För mer information, se SL:s webbplats: Tvärbanan ersätts av bussar mellan Sickla och Gullmarsplan | SL

SL rekommenderar att du sök din resa via Start | SL reseplanerare och vara ute i god tid.


Sickla - en levande stadsdel

Anledningen till att Sickla station stängs av är byggarbeten som pågår i området. Samtidigt som det görs plats för bostäder, verksamheter och mötesplatser skapas bättre möjligheter för dig att ta dig fram. Värmdövägen byggs om till stadsgata, Sickla Bro renoveras och Sickla stationshus byggs. När blå linje förlängs till Nacka blir det en av ingångarna till den nya tunnelbanestationen Sickla. Parallellt byggs infrastruktur, såsom avlopp, el och värme ut och säkerställs för framtiden.

Läs mer om utvecklingen runt Sickla station:
nacka.se/sickla
nacka.se/varmdovagen
Sickla Stationshus - Sicklas nya landmärke
Blå linje till Nacka (nyatunnelbanan.se)