Hantverk, design och finfika i gedigen industrimiljö

Dekorativ bild

Hantverk, design och finfika i gedigen industrimiljö

I Monteringshallen blandas doften av läder och nybakat bröd med ljudet av hammarslag samt från symaskiner och sågar. Här känner du kreativiteten som flödar medan du strosar runt bland hantverkarna och tar del av deras skapande på plats.

- Vi hantverkare har tillsammans skapat en atmosfär där lugn, kreativitet och arbete möts. Här inne kan du inte bara beställa tillverkat hantverk av kompetenta hantverkare utan även se och följa det pågående arbetet, det gör Monteringshallen till en unik plats, säger Nina Richter-Dinan, ägare till Ninris Ramverk i Monteringshallen

Monteringshallen, som invigdes i april 2018, byggdes redan 1908 av AB Diesels motorer som vid den tiden var världsledande inom tillverkning av dieselmotorer för fartyg. Vid upprustningen av hallen togs den industriella miljön tillvara på, traverser i taket, betongväggar och fönster vittnar om Monteringshallens historia.

- Sickla har en lång tradition av tillverkning, något som vi ville bevara när vi rustade upp i Monteringshallen. Från massproducerat långt borta, till lokalproducerat i begränsade upplagor. Vi vill att besökarna ska få känslan av att de är välkomna in i verkstaden när de besöker Monteringshallen, säger René Stephansen, fastighetschef i Sickla

Hantverkarna på AB Diesels motorer var duktiga och stolta över sitt arbete och precis likadant är det med de som arbetar i Monteringshallen idag. De är några av de skickligaste i sitt slag. Men istället för dieselmotorer tillverkas keramik, smycken, tavelramar, möbler och sadelväskor.

- Vi som arbetar här inne är mycket stolta över vår yrkeskunnighet, vi jobbar med hantverk som funnits i hundratals år och att få göra det i en miljö som Monteringshallen erbjuder är mycket inspirerande, fortsätter Nina.

Letar du själv efter en inspirerande miljö att arbeta i kan du besöka Monteringshallens coworking yta. Här kan du låta kreativiteten flöda tillsammans med andra runt ett gediget bord skapat av möbeltillverkaren på plats, här finns möjlighet till laddning av mobil och datorer samt tillgång till gratis wifi. Är du istället sugen på att själv få skapa med händerna kan du antingen boka en drejningskurs hos krukmakaren eller delta i den öppna syjuntan utan för ramverkstan.

De hantverkare som idag håller till i Monteringshallen är Möbelformgivare Peter Lindqvist, Guldsmide by Lannerholt, Tapetserargruppen, U. Brüderle Krukmakare, Fikaterian och Ninris Ramverk.

Monteringshallen hittar ni på Smedjegatan 10, mittemot Sickla galleria.