Lek möter kultur på Marcusplatsen

Dekorativ bild

Lek möter kultur på Marcusplatsen

Mitt i Sickla ligger Marcusplatsen, en grön oas som präglas av parkhäng, kultur och lek.

Ni kanske trodde att Marcusplatsen låg i Venedig? Det gör den visserligen men visste ni att Sickla har en alldeles egen Marcusplats? Parken med de ståtliga björkarna och de prunkande blomsterarrangemangen utgör ett viktigt nav i Sickla och knyter ihop Dieselverkstaden och Kunskapsgallerian med köpkvarteret.

Marcusplatsen har alltid varit en central del av Sickla och har fyllt en viktig funktion för kvarteret ända sedan Atlas Copcos tidiga historia på 30-talet då platsen fungerade som verkstadsgård. Idag finns inga spår av Atlas Copco kvar i parken ovan jord men under parken ligger gruvan som företaget fortfarande håller i bruk. På dagens Marcusplats möts lek, kultur och inte minst kunskap. I östra hörnet finns Mutterparken, den utmanande lekparken som består av muttrar och verktyg. Mitt i grönområdet finns en scen som årligen inhyser blandade evenemang som konserter, teatrar och gruppträning och i anslutning till scenen finns Nackas kulturmecka, Dieselverkstaden. I utkanten av Marcusplatsen hittar ni Kunskapsgallerian, en fastighet där gymnasium, näringsliv, forskning och organisationer lever sida vid sida.  

Dagens Marcusplats är en myllrande plats och en naturlig knutpunkt i en växande stadsdel. Framtidens Marcusplats kommer bjuda på flertalet större evenemang och under våren 2021 tillfördes ytterligare liv då Nordic Choice Hotels öppnat hotell Tapetfabriken med drygt 240 rum och 2000 kvadratmeter lobbyyta med restaurang, evenemangsytor och konferenslokaler.

- Genom att skapa hotell, med öppen bottenvåning med mötesplatser och restaurang för allmänheten, tillför vi ytterligare stadskvaliteter till Sickla. Det blir en ny mötesplats mitt i hjärtat av Sickla med entré mot Marcusplatsen och i direkt anslutning till handelsplats, kontor, restauranger och service, säger Hanna Widell Marknadsansvarig i Sickla.