Lek möter kultur på Marcusplatsen

Dekorativ bild

Lek möter kultur på Marcusplatsen

Mitt i Sickla ligger Marcusplatsen, en grön oas som präglas av parkhäng, kultur och lek.

Ni kanske trodde att Marcusplatsen låg i Venedig? Det gör den visserligen men visste ni att Sickla har en alldeles egen Marcusplats? Parken med de ståtliga björkarna och de prunkande blomsterarrangemangen utgör ett viktigt nav i Sickla och knyter ihop Dieselverkstaden och Kunskapsgallerian med köpkvarteret.Marcusplatsen har utsetts till “Årets mötesplats 2024” vid Nacka företagarträff. Ända sedan Atlas Copcos tidiga historia på 1930-talet har Marcusplatsen varit en central del av Sickla. Då fungerade den som verkstadsgård för områdets medarbetare. Även om inga synliga spår av Atlas Copco finns i parken ovan jord, fortsätter gruvan under parken att att vara i bruk.

Idag är Marcusplatsen en mångsidig plats där du kan njuta av lek, kultur, hotell, bio, mat och dryck. Mitt i grönskan finns scenen som årligen bjuder in till olika evenemang – marknader, loppisar, konserter och teaterföreställningar. Och missa inte Mutterparken, där barnen kan leka bland muttrar och verktyg, en lekfull hyllning till områdets industriella arv.

Kliv in i Dieselverkstaden, Sicklas alldeles egna kulturhus, och känn av den bubblande energin. Här hittar du bibliotek, konsthall, biograf, klättercenter, restaurang, café och scener. Ett tips: innan du går hem, unna dig den prisbelönta glassen från Kennys Gelato.