Så köper du ditt IKEA kök i 5 steg

Dekorativ bild

Så köper du ditt IKEA kök i 5 steg

På IKEA hittar du kök för varje stil, utrymme och budget. Vi har allt för det kompletta köket, som ett brett utbud av köksluckor och vitvaror. När du handlar kök på IKEA inbjuds du till att inspireras i en kreativ atmosfär, där målet är att resan mot ditt drömkök ska vara så enkel och smidig som möjligt.

För att få det kök du alltid har drömt om kan du följa de här fem enkla stegen, från planering till installation.

1. Hitta din stil

Börja med att drömma, titta på bilder och fundera på hur ditt idealkök egentligen ser ut. Fundera över vilken stil du gillar. Utforska sedan våra 28 olika köksserier, för att se vad som passar just dig bäst.

Ikea kök 1200x600-1.jpg2. Ta mått

Det är viktigt att måtten blir rätt. Var noggrann och ta god tid på dig eftersom måtten utgör grunden för din planering. För att underlätta den fortsatta planeringen av ditt kök kan du även få hjälp med mätningen – vi erbjuder mätservice med vår samarbetspartner! Med en korrekt mätning av köket kan du känna dig trygg när du går vidare med att planera och rita hur köket ska se ut.

3. Planera själv

När du har koll på alla måtten i köket kan du testa dig fram och planera på egen hand med vårt planeringsverktyg. Om du vill hoppa över det här steget och få personlig kostnadsfri hjälp direkt, se nästa punkt!

4. Boka kostnadsfri planeringshjälp

Om du vill ha personlig hjälp med ritningen eller hjälp att färdigställa din egen skiss från planeringsverktyget, är du välkommen att boka ett kostnadsfritt planeringsmöte med en av våra köksspecialister, online eller på plats – eller så kommer vi hem till dig! När ritningar och materialvalen är klara, får du hjälp med beställning, finansiering och leverans.

Ikea kök 1200x600-2.jpg5. Montera och installera

IKEA köken är designade så att du ska kunna montera och installera själv. Om du hellre vill ha hjälp, kan vi rekommendera en av våra professionella samarbetspartners som är vana att montera IKEA kök. De kommer även ut och gör en förbesiktning innan installationen. Du kan också få hjälp att riva ditt gamla kök. Säg till vad du vill ha hjälp med, så ordnar vi det.

Vi är dessutom säkra på att våra produkter håller god kvalitet och många artiklar täcks därför av garanti – allt för att du som kund ska känna dig lika trygg som vi gör!