Ett bättre 2021

Dekorativ bild

Vilket år vi fick uppleva 2020, så annorlunda och utmanande att hantera på många olika sätt. Vi har fått lära oss nya förhållningssätt till oss själva och varandra. Extra viktigt har det blivit att ha mentala verktyg för att hantera förändringar, oro och stress, utan att bli rädd och må dåligt. Under 2020 har vi även insett att mycket går att göra själv hemma och digitalt när vi inte har möjlighet att ses, umgås och resa kollektivt på samma sätt som tidigare.  

Nya vanor anpassat till den nya tiden

För hållbara löften i den nya tiden då allt fler arbetar hemifrån är det bra att starta året med goda vanor och göra en bra plan för vad du ska göra och när du ska göra det, så att det blir av. 

Små steg varje dag:

1. Se till att du har en bra morgonrutin, andas, sträck på dig och landa i kroppen och känn tacksamhet för det du har istället för det du inte har, samla dina tankar och sätt mål för dagen.


2. Gör korta avbrott under dagen. Ta en lunchpromenad varje dag, mitt på dagen när det är som ljustast. I Sickla finns det en vacker promenadslinga runt Sicklasjön där du kan njuta av det bästa för att kombinera ljus, luft, vardagsmotion, egen tid, hämta energi och att låta tankarna sväva fritt.


3. Träna minst 1-2 ggr i veckan. Digitala träningspass är ett ypperligt sätt att få igång träningen igen. Sök på nätet efter ett träningspass som passar dig. På nätet finns både yoga, aerobics eller stretchpass. Vill du vara utomhus och har barn? Då kan Marcusplatsen fungera som både lekpark för barnen och träningsställe för dig. Utomhusgympapass anordnas i parken varje vecka av Friskis & Svettis.


4. Framåt kvällen glöm inte att stänga av mobil, padda och dator i god tid minst nittio minuter innan läggdags. Läs gärna en bok eller lyssna på en podd ungefär 60 minuter innan sovdags sätt på timern och flygplansläge om du lyssnar från mobilen. Kroppen hinner då gå ner i varv och bli fri från tankar som stressar dig inför nästkommande dag. Undvik gärna tv-tittande och mobilscrollande precis innan du lägger dig.