Dekorativ bild

REKO-ringen i Sickla!

En REKO-ring är ett sätt att sälja närproducerad mat helt utan mellanhänder. I din lokala REKO-ring handlar du råvaror och produkter direkt från producenten. Enkelt och genialt!

Köpare och säljare får kontakt med varandra genom lokala Facebookgrupper. Här hittar du information som exempelvis hur ofta du kan beställa och när det är utlämning av de beställda varorna. Inför varje försäljning annonserar producenten ut sina varor i inlägg. Köparen beställer genom kommentar till inlägget. Alla affärer görs upp i förväg, det går alltså inte att handla vid utlämningen.

Varmt välkomna till REKO hos oss i Sickla. 

Gå med redan nu – REKO Hammarby/Sicklas sida hittar du här: 

Läs mer och registrera dig här. Ca 1 vecka före utlämningen lägger producenterna ut sina annonser på facebooksidan. Utlämningarna att hålls återkommande på måndagar varannan vecka.

Hitta till din lokala REKO-ring i Sickla:

(Siroccogatan 8, på parkeringen utanför Restaurang Minh)

Fördelar för dig som konsument

• Du hittar färsk mat med känt ursprung och handlar efter säsong
• Du får tillfälle att själv träffa den som producerat din mat
• Du kan handla varor som du inte hittar någon annanstans
• Du stöder den lokala ekonomin
• Du bidrar till att minska långa transporter och onödiga förpackningar
• Matsvinnet blir mindre eftersom alla varor är förbeställda och allt som produceras utnyttjas

REKO:s grundprinciper

Endast försäljning av livsmedel och lantbruksprodukter så som ull, skinn och bivax. Ingen återförsäljning. Inga mellanhänder. Produkterna är förbeställda inför varje utlämningstillfälle. Varje beställning är en enskild uppgörelse mellan köpare och säljare. Förtroende mellan alla inblandade genom en ärlig och saklig dialog. Det kostar ingenting att vara med. Det är producentens ansvar att följa lagar och regler för säkra livsmedel.