Dekorativ bild

Curanten - ett helt hus för vård och hälsa!

Välkommen till Sicklas hälsohus - Curanten. Här finner du vård- och hälsoaktörer under ett och samma tak samt butiker och restauranger på gatuplan.

Det nya hälsohuset Curanten stod klart hösten 2020 och består av 11 500 kvadratmeter, varav 9 500 med inriktning vård- och hälsa samt 2000 kvm på gatuplan som är butiker och restauranger. Området har förvandlats från industrifastighet med anor från Atlas Diesels period under början av 1900-talet till en modern och levande stadsmiljö.

I Curanten möts man av ljusa och luftiga lokaler med ett perfekt läge nära den inplanerade tunnelbanan som står klar 2030. Invid byggnaden kommer också stationshuset byggas som omfattar 23 våningar och beräknas stå klar 2024. 

Vi finns i Curanten

Sickla Hälsocenter
Mama Mia BVC
Kry vårdcentral
GHP Specialisttandläkarna Nacka
Vattenhuset
Alva Barnklinik
Nacka kommun
Diagnostiskt Centrum Hud
Kry barnavårdscentral
Arena Motion & Rehab
Distriktstandvården
Stockholm Medicus
Kronans Apotek
Acudoc Fysiologlab
Friskis & Svettis
BB Stockholm
Hudvårdshögskolan IBS
SöderÖgon
Nacka Fysioterapi & Hälsa
Hör Stockholm

Butiker och restauranger

Bastard Burgers 
Kronans Apotek Curanten
HTH köksforum

Hitta hit

Smedjegatan 18 där Curanten ligger är en av Sickla mest centrala platser. Inom 50 meter från huvudentrén finns Saltsjöbanans och Tvärbanans hållplats. Lite längre bort finns ett flertal busshållplatser som kopplar ihop Sickla med övriga Nacka och Slussen.

Kommer du med bil är det enklast om du parkerar i P-huset som ligger ovanpå Sickla galleria. Pga Nacka Kommuns arbete med att färdigställa Sickla Industriväg är infarten via Värmdövägen tillfälligt avstängd. Vi rekommenderar därför att ni kör in via Atlasrondellen (vid Bauhaus) för att nå Smedjegatan 18 och Galleriagaraget.