Dekorativ bild

Knutssons karameller presenterar Sharon Dyall

I årets första karamell har tonsättaren och saxofonisten Jonas Knutsson bjudit in Sharon Dyall till Dieselverkstadens stora scen

Sharon är verksam inom olika genrer, däribland soul, jazz och musikal. Hon blev känd hos den breda TV-publiken i TV-serien Varuhuset. I början av sin karriär körade Sharon bakom Sveriges pop och jazzelit och har gett ut skivor och turnerat med artister som Totta Näslund och Nils Landgren. Sedan dess har hon vuxit till att bli en mångsidig artist som även turnerar i eget namn. Bland annat öppnade Sharon den internationella Jazzfestivalen JazzBaltica i Tyskland 2017.

Hon har även varit flitig inom musikalvärlden i musikaler såsom “Nine” (Malmö Opera), “Chorus Line” (Riksteatern) och i “Chicago” på Kulturhuset Stadsteatern. Bl.a. tilldelades hon en Guldmask för sin roll som Anita i West Side Story på Chinateatern.

Sharon har lånat ut sin röst till flera tecknade serier och långfilmer, exempelvis Disneys “Ringaren i Notre Dame”, “Alice i Underlandet” och “Lejonkungen” och har också regisserat och översatt ett flertal dubbproduktioner, bland annat de svenska sångtexterna till den populära Disneyfilmerna “Frost” & “Frost II”.

Andra TV-produktioner som Sharon känns igen från är “Saltön” och Colin Nutleys dramathriller “Saknad” eller musikprogrammen “Så ska det låta” och “Doo-Bi-Doo”.

När: 22 januari 19:00

Var: Dieselverkstadens stora scen

Biljetter 150 kr (ordinarie) 80 kr (studenter och pensionärer)