Familjelördag- Samisk musikteater

Det är unikt att möta samisk musikteater för små barn med en sångerska och lyssna på äkta jojk från Elin som verkligen kan berätta och jojka. Barnen blir insatta i den samiska kulturens själ och inte minst djurens och naturens viktiga betydelse.

Biejvve bájttá betyder ”solen skiner” på samiska. Biejvve bájttá är en magisk musikteater där barnen får möta samerna och deras land Sápmi. Välkomna in i kåtan där publiken sitter på behörigt corona-avstånd och tillsammans går vi en spännande upptäcktsfärd med hjälp av sagans värld.

Den samiska skapelseberättelsen och de mystiska hjärtslagen visar vägen i landet där solen skiner på natten. När elden brinner får vi träffa renen Biello, renskötaren Nils Henrik, Elsa som stod barfota i kallkällan. Skatan, Haren och Biernna – björnen, kommer också på besök och vi lär oss att jojka – som är det samiska sättet att sjunga på.

Kom med! Biejvve bájttá – Solen skiner är en interaktiv och mycket uppskattad föreställning där barnen får möjlighet att ta del av vårt urfolk. Vi lär oss några lulesamiska ord, jojkar och upplever den samiska kulturen.

Föreställningen vill också förmedla den djupa, respektfulla relationen med naturen och allt levande som den samiska traditionen bär.

 

Tid: 15:00
Pris: 100 kronor per biljett, bokning öppnar inom kort.
Från 3 år. Det är svårt att sätta åldersgränser, detta är en rekommendation. Kolla gärna trailern för att få en uppfattning om föreställningen.

Läs mer här