Varför ska jag välja Kry Sickla som min BVC?

Dekorativ bild

Varför ska jag välja Kry Sickla som min BVC?

För att bäst besvara frågan har vi träffat Martina som är utbildad distriktssjuksköterska på Kry barnavårdcentral i Sickla.

Vem är du Martina?

Jag är utbildad distriktssjuksköterska och har 20 års erfarenhet av barnhälsovård och primärvård med fokus på hela familjen. Jag tror på ordning och reda, har erfarenhet av många kulturer och nationaliteter och en känsla för vad familjer och barn behöver. Uppvuxen i Karlskrona men bor sedan 2018 i Hammarby Sjöstad med min familj. På fritiden gillar jag att dansa, framförallt Lindy hop.

Vad gör ni på Kry BVC Sickla?

Vi arbetar efter det svenska barnhälsovårdsprogrammet där vi följer barns utveckling. Alla barn som är listade hos oss blir kallade till regelbundna kontroller fram till skolålder. Vi gör även hembesök, hälsoundersökningar, håller föräldragrupper och vaccinerar enligt barnvaccinationsprogrammet. Vid önskemål kan vi erbjuda digitala besök.

Varför ska jag välja Kry Sickla som min BVC?

Barnavårdscentralen är en trygg plats för både föräldrar och barn. Familjen kan vända sig till oss för att prata om barnets hälsa och utveckling, orosmoment och föräldrarollen. Lokalerna är toppmoderna och lekfullt inredda för att skapa lugn hos de barn som besöker oss. Vår BVC ligger i direkt anslutning till Kry Vårdcentral i hälsohuset Curanten, granne med Sickla Köpkvarter.

Hur väljer jag Kry BVC Sickla som min BVC?

Välj oss på någon av följande sätt:

- Kom in till mottagningen och fyll i en listningsblankett.

- Ring till oss på telefonnummer 08-121 598 00.

- Använd e-tjänsten hos 1177.se.

Har du något tips till föräldrar?

  1. Smörj dina barn med mjukgörande kräm, exempelvis Minicare eller Miniderm, varje dag för undvika hudbesvär och eksem.
  2. Du skämmer inte bort små barn om du ofta har dem nära dig, till exempel i famnen.