Vägen till ditt nya kök går via Sickla

Dekorativ bild

Vägen till ditt nya kök går via Sickla

Det är mycket att tänka på när man planerar för ett nytt kök. Vilka material ska jag välja, vilka vitvaror får jag inte missa, vad får det kosta och hur ser min tidplan ut? Är bara några av alla de frågor som uppkommer. I vårt kvarter finns flera butiker som kan hjälpa dig att förverkliga dina köksdrömmar, eller förverkliga kök du inte ens visste att det gick att drömma om. Med kunniga återförsäljare vid din sida blir den kreativa processen med att skapa ett nytt kök rolig och besluten lite enklare att ta.

Här kommer sju tips från Marbodal, en av våra köksåterförsäljare, som hjälper dig att undvika de vanligaste misstagen som många gör när de planerar sitt nya kök. Tipsen och många fler matnyttiga artiklar om kök hittar du på https://www.marbodal.se/magasin/?items=81

 1. Glöm inte bort arbetsflödet
  Håll nyckelelement såsom kylskåp, diskbänk och ugn i en fri arbetstriangel för att du ska kunna röra dig fritt och obehindrat när du lagar mat.

  2. Tänk på rätt belysning och antal eluttag
  Var behöver du ljus och vilken typ av ljus behöver du för olika delar av köket? Vilka elektriska apparater använder du ofta i köket? Planera dina belysnings- och eluttag så att de uppfyller dina behov.

 2. Välj rätt material på bänkskivan
  Tänk på hur du använder din bänkskiva idag och vilket material på bänkskivan som passar dig och ditt kök.

 3. Snåla inte på utrymme för förvaring
  Det finns många smarta förvaringslösningar som hjälper dig att maximera utrymmet i ditt kök.

 4. Mät två gånger
  Att mäta köket är ett viktigt steg när du planerar ditt kök. Mät en extra gång så du att du är säker på att du har rätt mått. 

 5. Tänk långsiktigt
  Försök att tänka långsiktigt och inte bara om vad som trender just nu. Köket är något du kommer att leva med länge så behåll en neutral bas och arbeta med tillbehör för att göra det mer personligt och trendigt.
 1. Ta din tid - ingen quick fix
  Självklart vill du ha ditt drömkök så snabbt som möjligt, men eftersom det är en process med många beslut är det viktigt att du låter det få ta den tid som behövs. Ta inga snabba beslut!

I Sickla hittar ni IKEAHTH, Marbodal, Ballingslöv, Puustelli, Elgiganten, ElonElectrolux Home och Ett vackert Kök. Vägen till ditt nya kök går helt enkelt via Sickla.