Hos Lejonkulan ligger fokus på läder och hantverk och här tillverkar vi först och främst packväskor till glidarhojar. Det är dock inte det enda vi gör. Historien om hur Lejonkulan blev just Lejonkulan är en historia som tar sig via en kibbutz i Israel till Anna-Greta Lejon, för att till sist bli en läderbutik i Sickla som säljer läderhantverk med allt från lädertäckningar för garderobsdörrar till väskor i utbudet av tjänster. Här hittar du även snygga och motorcykelinspirerade skor och boots - i läder såklart.

Det hela började som sagt med att Krister, som äger Lejonkulan, började jobba med läder på en kibbutz i Israel år 1973. Han fick känsla för hantverket och utbildade sig i London året därefter. Efter att ha levt något som kan beskrivas som hippieliv ett tag skapade sig Krister en verkstad i Gamla Stan i Stockholm, men snart behövdes nya lokaler. I samma veva blev planerna på att kidnappa den dåvarande ministern Anna-Greta Lejon kända för svenska folket och av en slump fick Krister möjlighet att flytta in i de lokaler där Lejon skulle hållits fången. Den gamle läderförsäljaren Klint sa då ”nu har du fått dig en riktig lejonkula” och därmed var namnet skapat.

Köpa lädervaror från läderbutik

Idag finns Lejonkulan i nya lokaler i Sickla köpkvarter och här kan du köpa olika typer av lädervaror, utöver sadelväskor som är huvudsysslan. Självklart gör Krister även andra typer av läderarbeten och på så sätt blir ingen dag den andra lik i verkstaden.

Vi är stolta över att kunna vara en läderbutik där du kan komma in med specialbeställningar och vi hjälper gärna till med prototyptillverkning. Kom in till oss i Simbahuset, som ligger alldeles bredvid Sickla Galleria i Sickla Köpkvarter och berätta för oss vad för typ av läderarbete du vill ha gjort! Vi kan hjälpa dig med allt från gedigna och unika axelväskor till armband flätade i läder. 

Besök oss i Monteringshallen Sickla, Smedjegatan 10