Black Honey Coffee Roasters är ett kafferosteri, café, butik och bistro! Här rostas bönor från världens alla hörn. Gör din egna kaffeblandning och få den levererad i skräddarsydda förpackningar. I den nya fina restaurangen kan du slå dig ner för en fika, lunch eller middag.

Black Honey Coffee Roasters föddes ur vår familjs djupa passion för kaffe – en passion så djup att vi nu har byggt vårt liv runt den.

Som så många andra här i världen har kaffet alltid varit en stor del av vår vardag. Redan innan det ens fanns en familj att tala om. I Turkiet, där vi har våra rötter, var kaffe en lyxvara, särskilt för hushåll som vårt som inte hade massa pengar att spendera. Det dracks med vördnad, sparades till särskilda tillfällen och rostades alltid lokalt. Några decennier senare har vår familj flyttat till Stockholm, vuxit och vuxit upp. I alla våra karriärer – som truckförare, kock och entreprenör – hinkas kaffe i mängder.

 

Vår pappa, som alltid har hållit minnena av färskrostat kaffe varmt om hjärtat, börjar såsmåning om att drömma. Den drömmen visar sig vara högst smittsam och tillslut är hela familjen inblandad. Några år senare slår vi upp dörrarna till vårt alldeles egna rosteri och doften av nyrostade bönor sipprar sakta men säkert ut på Stockholms gator. 

Varmt välkomna till denna nya pärla i Sickla!