Alternativet i Sickla är ett livsstilskoncept för dig som är intresserad av mode, design och inredning. Vi ser en modevärld i förändring där gränserna mellan stilar suddas ut. Samtidigt sker en förändring även bland butikerna där gränserna mellan renodlade modebutiker och exempelvis inredningsbutiker också är på väg att luckras upp.

Hos Alternativet kommer du att kunna handla mode för både män, kvinnor och barn och dessutom finns det massor av fina saker till hemmet, antingen till dig själv eller som presenter att ge bort. Vår ambition med plaggen och accessoarerna är ett noga kurerat utbud. Vi kommer att ha allt från självklara basplagg till de minsta detaljerna som gör en outfit komplett.
Hos Alternativet finns det ett 60-tal varumärken i en 800 kvadratmeter stor butik men vi ska inte konkurrera med andra multibrandbutiker utan vi vill komplettera dessa genom att erbjuda nya spännande varumärken. Förnyelse är viktigt för oss.

Vi kommer ständigt att ha nyheter i butiken och vi arbetar stenhårt för att hitta modevärldens nya spännande varumärken och vi kommer att ha örnkoll på de nya inredningstrenderna.
Vi vill att du som kund ska tycka att det är spännande att besöka oss ofta. Vi som ligger bakom Alternativet har lång erfarenhet från modebranschen och vi känner att tiden är mogen för att förändring när det gäller hur en riktigt bra modebutik ska vara.

Alternativet Skovägg

Ett stenkast från Alternativet Sickla butiken lite längre fram i gången mot bankomattorget hittar du en 30 meter lång skovägg med varumärken såsom: Fila, Vans, Gola, Puma, New Balance, Svea, Arkk Copenhagen, Veja, Garment Project, Steve Madden, Karhu, Pro Keds, Superga, Teva, Havaianas, Toms, Birkenstock, Pavement, Swims & Buffalo.

En färgstark mix av sneakers som följer rådande trender eller är klassiker! Många olika modeller till både dam och herr.

Samarbete butiker emellan

Ett lyckat samarbete mellan Alternativet Sickla och U. Brüderle Krukmakare som resulterat i en unik kollektion av handgjorda koppar, fat och skålar. Finns till försäljning i Alternativets butik i Gallerian.


Stina Höög-Ahlstrand som är en av ägarna till Alternativet i Sickla berättar om hur samarbetet började. 
- Jag hade länge funderat på en egen keramik-kollektion och funderade på vem man skulle kunna vända sig till. Jag kom då på idén att Ulrica som har haft egen keramikverkstad i Sickla under flera år och faktiskt var en person som jag kände, kanske kunde vara rätt kontakt som kunde hjälpa mig förverkliga idéen, berättar Stina.

Sagt och gjort så var första mötet med krukmakare Ulrica inbokat och efter ett antal möten senare så fann de gemensamt rätt stil, färg och design som matchade Alternativets varumärke på ett bra sätt. Båda var ense om att kollektionen skulle tas fram i en begränsad upplaga brandat med både Ulricas och Alternativets stämpel.

I december 2020 stod kollektionen klar. Koppar, skålar och fat levererades på egen vagn av Ulrica och där inga mellanhänder eller ingen transport har påverkat miljön eller priset.
Ett lyckat projekt som sätter fingret på ett lyckat samarbete butiker emellan och hur man kan ta fram nya produkter lokalt.